El temps
Telèfon
This is an example of a HTML caption with a link

Informació útil / Història / El municipi / Arxiu fotogràfic / Fills il·lustres / Festes / Entitats / Publicacions

Festes

 • SoparEl món associatiu d'Almoster és molt important i viu i això es canalitza en l'existència de diverses entitats que són el focus de les activitats culturals i lúdiques que es desenvolupen, amb el recolzament de l'Ajuntament, durant tot l'any al municipi amb el suport dels membres de la Comissió de Festes.  ball popularA més, durant els darrers anys s'ha produït un fet molt rellevant com és la creació d'imaginari popular, inexistent fins aleshores al nostre municipi. Així, en poc temps, hem vist néixer el Ball de Diables i la Colla Gegantera i, amb ells, els gegants Miquel i Àgata, la bèstia de foc El Sokarrat, la vaca Canaleta i grups de timbalers, percussió i grallers.


  ConcertA Almoster hi ha quatre festivitats destacades al llarg de l'any: St. Isidre, el 15 de maig; la nit de St. Joan, el 23 de juny; St. Abdon i Sant Senén, el 30 de juliol, i St. Miquel, el 29 de setembre. A banda d'aquestes festivitats, cal destacar també la Festa de l'Oli que se celebra el 1r diumenge del mes de desembre.  El 15 de maig, festivitat de St. Isidre, patró dels pagesos, se celebra a Almoster el dissabte més proper a la festivitat amb diversos actes, entre els quals destaquen la trobada de colles de diables infantils i el sopar amb ball popular.  GegantsAlmoster celebra Sant Joan de forma molt especial i intensa; la tarda del 23 de juny es baixa a Reus, en comitiva, a buscar la flama del Canigó, per encendre posteriorment la foguera al bell mig de la plaça de Josep Rosselló. Al vespre, els diables, diablons i El Sokarrat d'Almoster, acompanyats d'altres bèsties de foc convidades, ens delecten amb la Festa del Foc. En acabar, revetlla amb sopar i ball popular, on no hi pot faltar el cava i la típica coca de Sant Joan.  FestesLa Festa Major de Sant Abdon i Sant Senén, que se celebra el 30 de juliol, és el punt àlgid del calendari festiu d'Almoster. Els actes tradicionals i una àmplia oferta d'activitats ludicofestives i musicals configuren un programa que fa que Almoster visqui intensament la festa durant nou dies: balls, festa dels joves, correfoc, gegants, teatre, festa aquàtica, baixada d'artefactes, homenatge a la gent gran i un llarg llistat d'actes per a totes les edats i públics.


  Tot i que és sant Miquel el patró del nostre municipi, la festa major se celebra per Sant Abdon i Sant Senén, ja que antigament, en ser Almoster un poble bàsicament dedicat a la pagesia, la festivitat de Sant Miquel coincidia amb la collita de l'avellana.

  No se sap gaire cosa sobre Sant Abdon i Sant Senén tret que, segons la llegenda, van ser màrtirs i van ser soterrats un 30 de juliol en el cementeri de Pontianus, vora la Via Portuensis.

  St. Miquel, considerat pels cristians patró i protector de l'Església Universal i primer dels set arcàngels, és el patró de la nostra població. La festivitat és el 29 de setembre, tot i que es fan les activitats ludicoculturals el cap de setmana més proper, entre les quals destaquen la trobada gegantera i el sopar amb ball popular.

  esmorzarEl primer diumenge de desembre, des de l'any 1980, a Almoster se celebra la Festa de l'Oli. Tot i que actualment hi ha moltes poblacions on celebren la festa o fira de l'oli nou, Almoster va ser la vila pionera a Catalunya en fer-ho. La Cooperativa Agrícola d'Almoster, amb la col·laboració de l'Ajuntament i diverses associacions del poble, organitza la festa de l'oli nou amb un esmorzar popular a base de rostes amb llonganissa, botifarra negra o arengada a la brasa per poder degustar i comprar l'oli de la nova collita.

Notícies

 • El Mercat de l’Or Vell es consolida amb la tercera edició

  La degustació del Cruixent de Conill amb aromes d’Almoster va ser tot un èxit

  22/05/2018

  Almoster ha celebrat aquest cap de setmana la tercera edició del Mercat de l’Or Vell, una festivitat per donar a... [+]

 • Almoster estrena plat típic

  Cruixent de Conill amb aromes d’Almoster, un plat amb productes locals

  16/05/2018

  L’Ajuntament d’Almoster ha presentat aquest dimecres el Cruixent de Conill amb aromes d’Almoster, el nou plat... [+]

Veure totes les notícies >>

Agenda

Veure tots els actes >>

Col·laboradors