El temps
Telèfon
This is an example of a HTML caption with a link

Informació útil / Història / El municipi / Arxiu fotogràfic / Fills il·lustres / Festes / Entitats / Publicacions

El municipi

Situació geogràfica

 • S

  El terme municipal d'Almoster és de reduïdes dimensions, té tan sols 5,88 km2. Està situat al peu dels darrers contraforts de les muntanyes de Prades, sota el Puig d'en Cama. El terme té una forma allargada i estreta, mig escanyat entre els de la Selva del Camp, amb el qual limita pel nord-est i l'est, l'Aleixar al nord-est, Castellvell al sud-oest i Reus al sud. Les aigües del terme són arreplegades pels barrancs de la Llengudera i el de Picarany i la riera d'Almoster.

  La part alta del terme és molt accidentada i arriba fins als 645 metres d'altitud al vessant sud-oest del Puig d'en Cama, mentre que el terreny del nucli de població en avall és més planer, trencat tan sols per petits turons. L'altitud inferior és de 140 metres i de 290 metres la situada al peu de l'edifici de l'Ajuntament. La via de comunicació és la carretera TP-7049 de Reus a Castellvell del Camp i la TV-7048 a Castellvell del Camp a Almoster, i carretera T3231 d'Almoster a la Selva del Camp. És a 4,5 km de Reus i a 2,5 km de la Selva del Camp.


L'activitat econòmica

 • Olives

  L'agricultura actual és bàsicament de regadiu. El principal conreu és l'avellaner, seguit de l'olivera i el garrofer. En línies generals, la propietat rural està ben repartida i les terres es porten majoritàriament en explotació directa. Les activitats industrials són pràcticament nul·les, ja que a finals dels anys seixanta va tancar la bòbila que hi havia. Hi ha també quatre pedreres sense explotació.

  Documents adjunts
  Plànol de la població

Notícies

 • Es publiquen les bases de la 8a edició Jocs Florals d’Almoster

  Enguany s’incorpora una cinquena categoria per als més joves

  20/03/2018

  L’Ajuntament d’Almoster organitza un any més la vuitena edició dels Jocs Florals d’Almoster que tindrà lloc el... [+]

 • L’Ajuntament informa sobre l’estat de l’acabament de les obres del Picarany

  Una obra essencial per a la recepció de la urbanització

  14/03/2018

  L’Ajuntament s’ha reunit aquest dilluns 12 de febrer amb els veïns del Picarany per informar de l’estat de... [+]

Veure totes les notícies >>

Agenda

Veure tots els actes >>

Col·laboradors