El temps
Telèfon
This is an example of a HTML caption with a link

Informació útil / Història / El municipi / Arxiu fotogràfic / Fills il·lustres / Festes / Entitats / Publicacions

El municipi

Situació geogràfica

 • S

  El terme municipal d'Almoster és de reduïdes dimensions, té tan sols 5,88 km2. Està situat al peu dels darrers contraforts de les muntanyes de Prades, sota el Puig d'en Cama. El terme té una forma allargada i estreta, mig escanyat entre els de la Selva del Camp, amb el qual limita pel nord-est i l'est, l'Aleixar al nord-est, Castellvell al sud-oest i Reus al sud. Les aigües del terme són arreplegades pels barrancs de la Llengudera i el de Picarany i la riera d'Almoster.

  La part alta del terme és molt accidentada i arriba fins als 645 metres d'altitud al vessant sud-oest del Puig d'en Cama, mentre que el terreny del nucli de població en avall és més planer, trencat tan sols per petits turons. L'altitud inferior és de 140 metres i de 290 metres la situada al peu de l'edifici de l'Ajuntament. La via de comunicació és la carretera TP-7049 de Reus a Castellvell del Camp i la TV-7048 a Castellvell del Camp a Almoster, i carretera T3231 d'Almoster a la Selva del Camp. És a 4,5 km de Reus i a 2,5 km de la Selva del Camp.


L'activitat econòmica

 • Olives

  L'agricultura actual és bàsicament de regadiu. El principal conreu és l'avellaner, seguit de l'olivera i el garrofer. En línies generals, la propietat rural està ben repartida i les terres es porten majoritàriament en explotació directa. Les activitats industrials són pràcticament nul·les, ja que a finals dels anys seixanta va tancar la bòbila que hi havia. Hi ha també quatre pedreres sense explotació.

  Documents adjunts
  Plànol de la població

Notícies

 • APROVAT PROVISIONALMENT EL PLA D'ORDENACIÓ URBANÍSTICA MUNICIPAL

  L'últim pas abans de l'aprovació definitiva

  5/07/2017

  EL ple ha fet l'aprovació provisional de POUM. Aquesta aprovació suposa la resolució de les al·legacions que es van... [+]

 • Nova línia d'autobús interurbà a La Selva del Camp

  Començarà el 5 de juny i hi haurà dues expedicions a la tarda, d'Almoster a la Selva del Camp

  2/06/2017

  Després d'anys de sol·licitar-la s'ha aconseguit que entri en marxa una nova línia d'autobús que uneix Almoster amb... [+]

Veure totes les notícies >>

Col·laboradors